Дорогі друзі!

Ласкаво просимо в Таврійський християнський інститут (ТХІ). Наша школа була заснована в 1997 році як навчальний заклад, що дає професійне релігійну освіту і покликане підготувати християн до ефективного служіння і керівництву в церкві та суспільстві.

Я сам був студентом групи першого набору. З тих пір Господь використовував наш інститут для того, щоб сотні християн могли отримати цілісні знання, зміцніти духовно, відкрити для себе нові перспективи християнського життя і служіння. Наші випускники є причиною особливої ​​подяки для нас.

Повертаючись до бачення нашої школи, потрібно сказати, що бачення і місія ТХІ полягають в наступному — це підготовка для України та інших країн компетентних і духовно зрілих Християнських служителів, здатних і бажаючих відповідати як на духовні, так і на соціальні потреби церкви і суспільства.

Для підготовки церковних лідерів у нас є дві навчальні програми Бакалавр Християнського Керівництва і Бакалавр Християнського Освіти.

Програми Бакалавр Соціального Служіння і капеланських служіння допомагають підготувати християн, які бажають відповідати на потреби суспільства.

Для того, щоб наше служіння поширювалося за межі України, ми підбадьорюємо наших студентів нести місіонерське служіння. На сьогоднішній день, наші випускники служать як на Україні, так і в Росії, Білорусії, Узбекистані, Вірменії, Грузії, Афганістані, Боснії, Ізраїлі, Ефіопії.

Але крім цього, ми, як школи, також хочемо відповідати на Божий заклик служити за межами нашої країни. Тому в 1999 році відкрився філіал ТХИ в країнах Середньої Азії. З тих пір завдяки його роботі більше 80 служителів отримало християнську освіту.

У 2008 році ТХІ відкрило свою філію також в Грузії. Ми сподіваємося, що він буде благословенням і допомогою не тільки для грузинських церков, але також для християн усього Кавказького регіону (Азербайджану, Вірменії).

У ТХІ викладають професіонали. У більшості з них є як світське, так і богословську освіти, а також досвід міжкультурного викладання. У своїх педагогічних методах вони намагаються враховувати не тільки культурний контекст, а й індивідуальні особливості аудиторії. При розробці курсів наші викладачі звертаються до різних джерел від класичних робіт з богослов’я до найостанніших роздумів і статей. Вони не тільки покращують і поглиблюють матеріал курсів, але також намагаються рости в розумінні своїх студентів, їх минулого і сьогодення, і що найголовніше, їх майбутнього. Тому що ми не вважаємо наших студентів просто тимчасовими клієнтами. Вони — наші постійні співробітники в служінні.

Розуміючи, як важливо для сучасної церкви мати служителів, які не просто напхані різного роду знаннями, але які мають сформований характер і володіють практичними навичками служіння, ми намагаємося не просто забезпечити наших студентів комфортними кімнатами для проживання і класами для навчання, але навчити їх служити людям за межами церкви і інституту. Для цього кожен навчається займається практичним служінням, що є невід’ємною частиною комплексної навчальної програми.

Мені б дуже хотілося, щоб всі студенти, яких Бог довірив нам зараз, успішно завершили навчання і не просто закінчили Інститут, але зберегли зв’язок з ним на все життя. Хотілося б, щоб під час навчання вони могли зустріти хороших і вірних друзів серед студентів і викладачів нашого інституту. Зі свого боку, ми завжди буде намагатися робити все можливе, щоб допомагати нашим випускникам і після закінчення ТХІ.

Я щиро сподіваюся, що, розмірковуючи про отримання вищої християнської освіти або про співпрацю з християнської школою, ви включите ТХІ в один з можливих варіантів. Ми будемо щасливі бачити вас в якості нашого студента або партнера і з Божою поміччю, зробимо все можливе, щоб ви ніколи не пошкодували про свій вибір.

Валентин Синій

Ректор ТХІ