Дорогі друзі!

Ласкаво просимо до Таврійського християнського інституту (ТХІ). Наша школа була заснована у 1997 році як навчальний заклад, який дає професійну релігійну освіту і покликаний підготувати християн до ефективного служіння та керівництва у церкві й суспільстві.

Я сам був студентом групи першого набору. З того часу  Господь використовував наш інститут для того, щоб сотні християн мали змогу отримати цілісні знання, зміцніти духовно, відкрити для себе нові перспективи християнського життя й служіння. Наші випускники є причиною особливої ​​подяки Богові.

Звертаючись до бачення нашої школи, потрібно сказати, що бачення і місія ТХІ полягають у наступному:  підготовка для України та інших країн компетентних і духовно зрілих християнських служителів, здатних і бажаючих відповідати як на духовні, так і на соціальні потреби церкви та суспільства.

Для того, щоб наше служіння поширювалося за межами України, ми підбадьорюємо наших студентів нести місіонерське служіння.

Але крім цього, ми, як школа, також хочемо відповідати на Божий заклик служити за межами нашої країни. Тому в 1999 році відкрилася філія ТХІ в одній з країн Середньої Азії. З того часу, завдяки його роботі, більше 80 служителів отримало християнську освіту.

У 2008 році ТХІ відкрив свою філію також у Грузії. Ми сподіваємося, що віна буде благословенням і допомогою не тільки для грузинських церков, але також для християн усього Кавказського регіону.

У ТХІ викладають професіонали. У більшості з них є  світська та богословська освіта, а також досвід міжкультурного викладання. У своїй педагогічній практиці вони намагаються враховувати не тільки культурний контекст, а й  особливості аудиторії. Під час підготовки  курсів наші викладачі звертаються до різноманітних джерел: від класичних робіт  до найостанніших роздумів і статей. Вони не тільки покращують і поглиблюють матеріал курсів, але й намагаються зростати у розумінні своїх студентів, їх минулого, сьогоднішнього і майбутнього. Ми не вважаємо наших студентів просто тимчасовими клієнтами. Вони – наші постійні співробітники у служінні.

Розуміючи, як важливо для сучасної церкви мати служителів, які не тільки володіють різноманітними знаннями, але й  мають сформований характер і  навички  служіння, ми намагаємося  забезпечити наших студентів не тільки комфортними кімнатами для проживання та класами для навчання, але й навчити їх служити людям за межами церкви та інституту. Для цього кожен студент займається практичним служінням, що є невід’ємною частиною комплексної навчальної програми.

Мені б дуже хотілося, щоб усі студенти, яких Бог довірив нам, успішно завершили навчання, а також не тільки  закінчили Інститут, але й зберегли зв’язок із ним на усе подальше життя. Хотілося б, щоб під час навчання, вони змогли зустріти хороших і вірних друзів серед інших студентів і викладачів нашого вузу. Зі свого боку, ми завжди будемо намагатися робити усе можливе, щоб усіляко допомагати нашим студентам і після закінчення ними ТХІ.

Я дуже сподіваюся, що, розмірковуючи про отримання вищої християнської освіти або про співпрацю з християнською школою, Ви розглядатиме ТХІ, як один з можливих варіантів. Будемо раді бачити Вас у якості нашого студента або партнера. З Божою допомогою, зробимо усе можливе, щоб Ви ніколи не пошкодували про свій вибір.

Валентин Синій

Ректор ТХІ