Церква на шляху до формування богослов’я нації та громадянства

Церква на шляху до формування богослов’я нації та громадянства

Церква на шляху до формування богослов’я нації та громадянства

Протягом 16-17 вересня у м. Івано-Франківську проходила Міжнародна науково-практична конференція «Церква на шляху до формування богослов’я нації та громадянства». Конференцію організовано Таврійським християнським інститутом спільно з партнерськими закладами та громадськими організаціям.

Протягом двох днів у конференц-залі готелю «Надія» та у режимі відеоконференції учасники мали можливість заслухати майже два десятки доповідей від українських та міжнародних науковців і служителів-практиків. Ключовими спікерами на конференції виступили професори Людмила Филипович («Роль релігії в процесах національної самоідентифікації: Ukrainian case»), Марієтта ван дер Тол, Майя Тюдор («За чий народ і під чию відповідальність? Церкви та наративи нації»), Готфрід Зоммер («Біблія, імперії, «питання нації» та «Wirkungsgeschichte») та Кирило Говорун («Еволюція «Російського світу»).

 

У межах конференції також були представлені актуальні та змістовні доповіді від Миколи Романюка, Надії Руско, Максима Балаклицького, Ліни Бородинської, Валентина Синього, Віталія Бринова, Олександа Гейченка, Ската Вебера, Ольги Романенко, Владислава Федюка, Костянтина Тетерятникова, Лілії Бачун, Світлани Снітко, Ганни Кулагіної-Стадніченко та Павла Шевчука.

Організаційний комітет висловлює слова вдячності спікерам, доповідачам та всім учасникам конференції за науково-практичний внесок та увагу до проведеної конференції за актуальною темою.