Проведено чергову Міжнародну науково-практичну конференцію

Проведено чергову Міжнародну науково-практичну конференцію

Проведено чергову Міжнародну науково-практичну конференцію

 

Протягом 17-18 травня у м. Києві проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Етнос, нація, громадянство: богословські, філософські, історичні та соціологічні ракурси».

Конференція організована та проведена Таврійським християнським інститутом спільно з партнерськими закладами та громадськими організаціями: Українським гуманітарним інститутом, Overseas Council-United World Mission та ScholarLeaders.

Захід об’єднав понад 70 учасників, які представляли не лише освітянську спільноту, а й громадянський сектор та військових капеланів і став своєрідною міжконфесійною синергією сучасних християнських дослідників та практиків.

Протягом двох днів конференції учасники мали можливість прослухати актуальні та змістовні доповіді від українських та міжнародних науковців: Валентина Синього, Людмили Штанько, Миколи Романюка, Романа Соловія, Романа Висоцького (Польща, м. Люблін), Ліни Бородинської, Гната Мєрєнкова, Валерія Секісова, Михайла Черенкова (США, м. Ванкувер), Володимира Борщевича, Михайла Абакумова, Руслана Делятинського, Ірини Горохолінської та Світлани Филипчук.

Крім глибоких академічних питань щодо націоналізму, нації, мови, місіології та політичної теології, доповідачі також розглянули актуальні питання практичного богословʼя.

Особливістю цьогорічної конференції стала долученість здобувачів різних рівнів вищої освіти до програми заходу. Доповіді Владислава Федюка, Альони Білик, Шумчука Богдана, Руслана Левочка, Ніки Андрієць, Валентини Кравців, Діани Лук’яненко та Іллі Попова гармонійно лунали поруч з доповідями знаних та досвідчених науковців.

Організаційний комітет висловлює слова вдячності доповідачам та всім учасникам конференції за науково-практичний внесок та увагу до проведеної конференції за актуальною темою.