Підсумки діяльності інституту розглянуто  на заключному засіданні Ради опікунів

Підсумки діяльності інституту розглянуто на заключному засіданні Ради опікунів

Підсумки діяльності інституту розглянуто

на заключному засіданні Ради опікунів

31 травня проведено заключне засідання Ради опікунів у межах 2023/24 н. р., на якому розглянуто основні підсумки освітньо-наукової діяльності Таврійського християнського інституту у поточному навчальному році.

Ректор інституту Валентин Синій поінформував членів Ради опікунів щодо деяких стратегічних планів відновлення бібліотечного служіння, процесу підготовки документації щодо відкриття нових освітніх програм та акредитаційного процесу.

Проректор із загальних питань Леонід Мацейка представив підсумки навчального процесу у філіалах інституту. Загальна кількість студентів на кінець 2023/24 н. р. становить 176 осіб. Окремо проректор зупинився на питаннях розробки нових навчальних програм.

Начальницею навчально-виховного відділу Мариною Ашихміною надано звіт роботи відділу за 2023/24 н. р. Також розглянуто питання академічної мобільності студентів та залучення викладацького складу інституту до участі у навчальному процесі інших навчальних закладів України.

Крім іншого, підведено підсумки проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Етнос, нація, громадянство: богословські, філософські, історичні та соціологічні ракурси». У науковому заході взяли участь понад 70 учасників, які представляли студентську, викладацьку, наукову, громадську та капеланську спільноти.

Завідувач відділенням бібліотеки Микола Городецький поінформував про перекладацьку діяльність інституту у межах навчального року. Всього протягом вказаного періоду на українську мову перекладено 5 книг («Вступ у Старий Завіт» (Марк Мангано), «Психологія, теологія та духовність у християнському консультуванні» (Марк Р. Мак-Мінн), «Біблійна проповідь: Підготовка та проголошення експозиційної проповіді» (Гаддон В. Робінсон), «Історія Церкви простою мовою» (Брюс Л. Шеллі), «Просто апологетика: як допомогти шукачам і скептикам здобути віру» (Алістер Мак-Ґрат). Також завідувачем представлено стратегічний план з перекладацької та видавничої діяльності інституту на 2024-2026 роки.