На війні загинув співробітник інституту Денис Малов

На війні загинув співробітник інституту Денис Малов

На війні загинув співробітник інституту Денис Малов

27 серпня зупинилося серце нашого брата, друга, колеги та захисника Дениса Малова. Під час виконання бойового завдання на Сумщині він отримав тяжке поранення. Тиждень лікарі боролися за його життя, але отримані поранення виявилися несумісними з життям.

Тривалий час Денис працював у команді Таврійського християнського інституту та долучався до різних проєктів. Він завжди відзначався чуйністю, теплотою та посмішкою у відносинах з друзями та колегами. Повномасштабна війна застала його у Херсоні і тоді він дав самому собі обіцянку: «Якщо мене покличуть, то я піду». Під час двох місяців окупації він допомагав волонтерам та продовжував служити Христу. На тлі розмов про примусову мобілізацію українців до російського війська, вирішив залишити Херсон. Він мав посвідчення про непридатність до військової служби і це певним чином допомогло йому пройти російські блокпости. Зовсім мало часу він побув в Одесі, а далі переїхав до Івано-Франківська, де продовжив своє служіння та роботу в рекламному відділі Таврійського християнського інституту.

У вересні 2022 року планував переїхати до Тернополя для початку нового етапу в служінні та роботі, але за 2 дні до переїзду отримав повідомлення від ТЦК про уточнення в/о даних. З’явився, далі отримав повістку для проходження ВЛК і був визнаний придатним. Потім – коротке навчання на Львівщині і служба у війську, спочатку на рідному Херсонському напрямку, а потім на Донецькому. У нього добре виходило працювати зі штабною документацією, але він хотів бути оператором БПЛА. Ще в навчальному центрі він пройшов онлайн-курс з пілотування БПЛА. За власні кошти придбав свій перший міні-дрон і «літав» ним по казармі, що не дуже подобалося іншим військовослужбовцям. Пізніше, його друзі зі США допомогли йому придбати більш потужний і крутий апарат. Зрештою, це допомогло йому перевестися та отримати посаду оператора БПЛА.

«Я відчував, що я разом з Богом. Для мене не дорівнювало: якщо Бог є, то все буде добре, не буде війни, ти виживеш … Для мене віра – це щось більше», – розповідав Денис в одному з інтерв’ю. У війську він не лише захищав нас від російського ворога, а будучи християнином, прагнув свідчити про Христа іншим військовим. Сам зізнається, що на війні робити це досить складно, але можливо. Він розповідав історію про те, як один з його побратимів, який був атеїстом, засумнівався у своїх поглядах і сказав: «Мабуть, Бог таки існує». Трапилося це після того, як Денис повернувся зі складного завдання неушкодженим, у той час як один його товариш загинув, а інший – отримав поранення.

Спільнота Таврійського християнського інституту висловлює співчуття близьким та рідним Дениса, ми молимося за Боже потішення для його батьків та сестри у цей час скорботи …