Олег Калин – гість подкасту «Хвилюй Франківськ любов’ю»

Олег Калин – гість подкасту «Хвилюй Франківськ любов’ю»

Олег Калин – гість подкасту «Хвилюй Франківськ любов’ю»

 

14 травня на YouTube-каналі Таврійського християнського інституту вийшов подкаст, гостем якого став богослов, викладач та пастор церкви «Воскресіння» (м. Івано-Франківськ) Олег Калин.

На початку спілкування студенти ТХІ та молодіжні служителі Дмитро Іващенко та Роман Чорний привітали Олега Михайловича з успішним захистом докторської дисертації з богослов’я (англійською мовою), тема якої безпосередньо стосується освячення. Над цією темою автор працював протягом останніх 12 років.

«Наше освячення – це навіть не те, що ми робимо, але те, що ми думаємо і те, як ми думаємо. Освячення передбачає зміну нашого мислення, а змінене мислення – змінює і наші вчинки. Наші вчинки – це вже результат того, як ми думаємо. Тому суть нашого християнського життя – це новий, відроджений спосіб мислення», – зазначив Олег Калин.

Під час розмови служитель розповів про своє дитинство, навернення до Господа, роки навчання у медичному училищі та роботи на «швидкій допомозі», а також привідкрив деталі, які завадили вступити до медичної академії, але сприяли початку його навчання у семінарії.

Окремо пастор пригадав історію створення Прикарпатського біблійного коледжу, який він очолював майже 19 років. «Ми дійшли до рівня бакалавріату, у коледжі, крім інших біблійних дисциплін, викладали також грецьку та єврейську мови. Через коледж пройшло багато служителів, які й досі звершують служіння», – розповідає Олег Михайлович.

Більше про служіння Олега Калина у якості молодіжного лідера, його поради для молоді, вплив навчання та освіти на його становлення, корисні книги для прочитання та найулюбленішого біблійного персонажа можна дізнатися, переглянувши повний випуск подкасту за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Of20ynGTGOE