Офіційне звернення Таврійського християнського інституту щодо знищення та розграбування майна

Офіційне звернення Таврійського християнського інституту щодо знищення та розграбування майна

ОФІЦІЙНЕ ЗВЕРНЕННЯ

ТАВРІЙСЬКОГО ХРИСТИЯНСЬКОГО ІНСТИТУТУ

ЩОДО ЗНИЩЕННЯ ТА РОЗГРАБУВАННЯ МАЙНА ІНСТИТУТУ

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ

У період з 10 березня по 10 листопада 2022 року територія та будівлі Таврійського християнського інституту були захоплені військовослужбовцями РФ. Протягом вказаного періоду російські злочинці розграбували та зруйнували 25-річну працю тисяч християнських служителів, волонтерів та місіонерів. Все, що роками збиралося, розграбовано та знищено за декілька місяців.

Висловлюємо вдячність кожному, хто в цей складний для інститутської спільноти час підтримував і продовжує підтримувати нас молитовно та фінансово. Ми вдячні за кожне добре слово, листівку чи візит. Цінуємо кожен подарований посібник, кожну перераховану українську гривню чи американський долар. Завдяки Вашій підтримці, ми вистояли! 

Разом з тим, мовчазна позиція академічних та релігійних кіл Росії щодо злочинів, вчинених військовослужбовцями РФ на території Таврійського християнського інституту, викликає у нас біль та розчарування.

Ми засуджуємо війну, розв’язану Росією в мирній Україні – засуджуємо вбивства та катування мирного населення, у тому числі дітей, засуджуємо зґвалтування жінок, депортацію українців, знищення об’єктів приватної власності та культурно-історичної спадщини нашого народу. Кожна смерть, кожен плач дитини чи пролита материнська сльоза – це відповідальність усієї Росії.

Під час окупації нашої території, російські загарбники вкрали все, що можна було вкрасти. Більш того, ними знищено все, що для них не становило жодної цінності. Так, майже 30 тисяч примірників бібліотеки інституту були просто вивезені на смітник. Зруйновано сучасний гуртожиток, інтерактивні навчальні аудиторії, адміністративний корпус, новітню типографію та бібліотеку Таврійського християнського інституту. 

Незважаючи на все це, ми продовжуємо працювати. Всупереч цим злочинам, у поточному навчальному році до навчання зараховано понад сто майбутніх християнських лідерів, збережено більшу частину викладацького складу, орендовано навчальні приміщення у м. Івано-Франківську, триває підготовка до державної акредитації освітньо-професійної програми.

Звичайно, ми й надалі потребуємо участі небайдужих громадян у відновленні діяльності та розбудові інституту. Ми маємо амбітні плани щодо подальшого розвитку навчального закладу, виконання власної місії та служіння Богу й суспільству. 

 

Official statement of Tavriski Christian Institute concerning the destruction and plundering of the property of the school by the servicemen of the russian federation.