Укладено договір про співпрацю  з Ewangelikalną Wyższą Szkołą Teologiczną

Укладено договір про співпрацю з Ewangelikalną Wyższą Szkołą Teologiczną

У межах робочого візиту до Республіки Польщі ректор Таврійського християнського інституту (TCI) Валентин Синій та ректор Ewangelikalną Wyższą Szkołą Teologiczną (EWST) Войцех Щерба заключили договір про співпрацю у сфері богословської освіти та науки.

Перші офіційні контакти представників вищих богословських шкіл відбулися ще на початку квітня поточного року. В цілому, підписанню договору передували три робочі зустрічі, які заклади провели у режимі відеоконференції. Під час зустрічей, обидві сторони презентували власну історію розвитку та становлення, а також цінності, які є визначальними у діяльності закладів освіти, вивчали потенційні сфери діалогу та співпраці. Крім того, на прохання інституту, професор EWST Sławomir Torbus 06 травня провів для студентів та викладачів TCI лекцію з біблійної герменевтики на тему: «Риторичний метод дослідження Євангелія».

Керівники навчальних закладів домовилися співпрацювати у сфері організації зустрічей керівництва, співробітників та студентів; проведення лекцій, дискусій та семінарів; спільній організації інших заходів. Також досягнуто домовленості про надання з боку EWST організаційної чи матеріальної підтримки студентів, викладачів та інших працівників TCI під час їхнього перебування в Польщі.

На даний час EWST (м. Вроцлав, Польща) є богословським закладом вищої освіти, акредитованим Polish Accreditation Committee (Poland), що у свою чергу входить до Європейського реєстру забезпечення якості вищої освіти (EQAR). EWST готує та розвиває християнських лідерів та християнську спільноту в Польщі за трьома основними напрямами: 1) програма підготовки бакалаврів; 2) інститут розвитку церкви (для церков) та 3) академія третього віку (для літніх людей).