Відбулося навчання з академічної доброчесності

Відбулося навчання з академічної доброчесності

30 вересня для студентів 1 та 3 курсів ОП «Богослов’я», викладачів інституту проведено навчання з питань дотримання принципів академічної доброчесності в освітньому процесі. Лекторами даного заходу виступили науковиці Ольга Романенко з Київського національного торговельно-економічного університету та Тея Мунджишвілі з Тбіліського державного університету імені Івана Джавахішвілі.

Під час зустрічі Ольга Романенко детально зупинилася на поясненні актуальності такого сталого в європейському освітньому просторі поняття як «академічна доброчесність», розкрила ключові принципи академічної доброчесності, зміст та види академічного плагіату. Окремо пані Ольга зупинилася на питанні відповідальності ЗВО, викладачів та студентів за порушення принципів та норм у сфері академічної доброчесності.

У свою чергу, Тея Мунджишвілі охарактеризувала досвід впровадження в освітню систему Грузії ключових елементів та процедур дотримання академічної доброчесності. Також у її виступі наведено досвід країн Західної Європи у питанні попередження, виявлення та притягнення до відповідальності за порушення принципів академічної доброчесності.

Наприкінці навчання студенти та викладачі мали змогу поставити найактуальніші питання та отримати відповіді від представниць наукової спільноти.