Відбулося чергове засідання Ради опікунів

Відбулося чергове засідання Ради опікунів

Відбулося чергове засідання Ради опікунів

16 березня відбулося чергове засідання Ради опікунів Таврійського християнського інституту, під час якого ректор інституту Валентин Синій, крім іншого, звітував про підсумки останніх робочих візитів та роботу над проєктом з духовної та психологічної підтримки дітей та матерів, які постраждали внаслідок війни росії в Україні.

У межах робочого візиту до Королівства Нідерландів Валентин Синій дав інтерв’ю для місцевих ЗМІ, відвідав протестантську церкву Нідерландів Kootwijkerbroek, яка протягом війни неодноразово підтримувала постраждалих громадян нашої держави, а також церкви Wageningen та Mozaïek Church in Veenendaal, провів зустріч з представниками Міжнародної місії Worldpartners, на якій було обговорено питання щодо можливостей відкриття центру соціальної реабілітації для осіб, які постраждали внаслідок війни.

У США ректор інституту відвідав Саміт релігійних свобод та молитовний сніданок. Під час виступу на Саміті релігійних свобод Валентин Синій представив доповідь, яка стосувалася порушення релігійних прав та свобод християн і релігійних організацій на півдні України у період окупації регіону російськими загарбниками. Також під час проведення Саміту було організовано фотовиставку розграбованої та зруйнованої російськими військами бази Таврійського християнського інституту у м. Херсоні.

Презентуючи проєкт з духовної та психологічної підтримки дітей і матерів, які постраждали внаслідок війни росії в Україні, Валентин Синій зазначив, що у першу чергу, цей проєкт спрямований на підтримку дітей, які втратили батьків (або одного з батьків) та отримали статус особи з інвалідністю.

Наприкінці засідання члени Ради опікунів обговорили питання щодо ротації та збільшення кількості членів Ради, яке заплановано розглянути більш детально під час наступних засідань.