Відеопривітання ректора ТХІ Валентина Синього з Різдвом Христовим

Відеопривітання ректора ТХІ Валентина Синього з Різдвом Христовим

Дивлячись на історію Різдва сьогодні, під час війни, я звертаю увагу на неймовірну жорстокість на початку життя Ісуса. Така ж безжальність була проявлена наприкінці Його життя. Початок історії Ісуса пов’язаний з люттю по відношенню до немовлят та маленьких дітей. У кінці історії ця не людяність проявляється по відношенню до невинної Людини.

Виходячи з цього, перший висновок, який для мене сьогодні дуже актуальний – прихід Месії в цей світ був пов’язаний з Його служінням жорстокому світу. І не тільки служіння, а також і життя в середині дуже жорстокого світу. Він жив та виконував своє служіння в несправедливому та жорстокому світі.

Розповідь Матвія показує нам Ісуса дуже схожого на Мойсея, який приходить звільнити свій народ. Ця історія демонструє нам, що Богу не все одно, коли Він бачить несправедливість і жорстокість – Він реагує на це і, навіть Сам приходить, щоб бути відповіддю для пригнічених людей.

З іншого боку, прихід і служіння Ісуса – це служіння об’єднання. У родоводі Ісуса Христа ми бачимо велику кількість чоловіків, але також там були і жінки. У списку родоводу Ісуса Христа ми бачимо святих та грішних людей. У генеалогічному дереві Христа є багато євреїв, але також є і язичники.

Під час Різдва у гості до Ісуса приходять як пастухи-юдеї, так з часом і язичники-мудреці. Виходячи з цього, історія Різдва – це історія про те, як Господь прийшов у цей жорстокий світ, щоб збудувати відносини з різними людьми та дати їм надію.

Отже, свідченням того, що народжений Месія є частиною і нашого життя, це те, що ми живемо дуже схожим життям до нашого Вчителя. Як і Він ми демонструємо вміння приймати людей і давати їм надію, навіть, у цьому жорстокому світі.

Нехай це Різдво буде для Вас надією, а також нехай у вас буде час будувати відносини з іншими людьми!

                Вітання з Різдвом від Валентина Синього