Крос-культурна місія  у сучасному глобалізованому світі

Крос-культурна місія у сучасному глобалізованому світі

20 листопада у стінах Київської богословської семінарії відбулася Всеукраїнська зустріч, присвячена тематиці крос-культурної місії у сучасному глобалізованому світі. Учасниками зустрічі виступили ректори навчальних закладів (КБС, ТХІ, ОБС), керівники місіонерських програм та іноземні представники, зокрема секретар Союзу ЄХБ Республіки Молдови Іон Мірон. 

Під час проведення зустрічі учасники мали можливість представити досвід викладання навчальних дисциплін місіологічного спрямування у навчальних закладах, обговорити питання партнерства та ефективності залучення громад до реалізації сучасної місії, розглянути стан перекладу біблії та значущості ролі перекладачів біблії в Україні.

Таврійський християнський інститут на зустрічі представляв ректор інституту Валентин Синій, який під час панельної дискусії представив результати тренінгу з проведення польового дослідження населення місцевості, який проходив на базі ТХІ. За словами ректора, термін проведення польового дослідження населення Херсонської області тривав 5 днів. Дослідники відвідали 26 населених пунктів (сіл та селищ міського типу), у яких мінімальна кількість опитуваних складала 3 особи, а максимальна – 10 осіб на кожний населений пункт.

За підсумками проведення зустрічі, учасники домовилися поглиблювати співпрацю та створювати можливості для звершення місійного служіння випускниками навчальних закладів.