Павло Смоляков прочитав лекцію на тему сирітства в Україні

Павло Смоляков прочитав лекцію на тему сирітства в Україні

11 лютого голова Херсонського обласного об’єднання церков ЄХБ, виконавчий директор громадської організації «Центр розвитку сім’ї та батьківства «Мій дім» Павло Смоляков прочитав для студентів та викладачів інституту відкриту лекцію на тему «Проблема сирітства та шляхи її вирішення».

На початку лекції Павло Смоляков навів статистичні дані, за якими в Україні обліковуються близько 100 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (у Херсонській області до цієї категорії відноситься майже 3 тис. дітей і щороку 60-65 дітей отримують статус дитини-сироти). За таких умов, діяльність відповідних громадських організацій направлена на випередження ситуацій, що передують вилученню дітей з родини, а також на підтримку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Зокрема, лектор зазначив, що очолювана ним громадська організація у співпраці з іншими організаціями лише за останні декілька років відкрили 10 денних центрів, що функціонують для підтримки дітей дошкільного та шкільного віку. Окремо лектор зупинився на особливостях утворення різних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зазначено, що в Херсонській області на даний час функціонує лише 9 патронатних сімей і потреба у них постійно зростає.

Наприкінці зустрічі звершено молитву до Господа з проханням захисту інституту сім’ї та батьківства в Україні, щоб кожна дитина отримала любов та родинне виховання у межах сім’ї.