Про «Парадокс Стокдейла» на телеканалі РАІ  розповів ректор ТХІ Валентин Синій

Про «Парадокс Стокдейла» на телеканалі РАІ розповів ректор ТХІ Валентин Синій

Ректор Таврійського християнського інституту Валентин Синій став гостем чергового випуску християнської телепередачі «Мир Вам!» на місцевому телеканалі РАІ. Темою випуску стала історія американського адмірала Джима Стокдейла, який під час війни у В’єтнамі перебував у таборі для військовополонених (у період з 1965 по 1973 рр.).

 

«Джим Стокдейл – був чоловіком надії. Він говорив, що саме надія допомогла йому вижити під час полону. Його надія була спроможною дивитися правді в обличчя, якою б жорстокою ця правда не була» – розповів у телепередачі Валентин Синій.

У книзі Дж. Коллінза «Від хорошого до великого» Джим Стокдейл розповідає, що у в’єтнамському полоні не змогли вижити оптимісти. У них теж була надія, але ця надія не мала під собою ніякого підґрунтя. Оптимісти говорили, що їх звільнять до Різдва. Але свято проходило, а вони так і залишалися у полоні. Далі вони говорили, що звільнення настане до Великодня. Але і це свято проходило, але звільнення не наставало. Тоді оптимісти говорили, що звільнення настане до Дня подяки. Але і це свято минало, а очікуваного звільнення не було. Надія без підґрунтя приводила їх до зламу, тому оптимісти не витримували та вмирали.

Детальніше про «Парадокс Стокдейла» дивіться на YouTube-каналі «Мир Вам!» за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=loqmEVUFZHY