Таврійський християнський інститут висловлює  слова підтримки Юрію Кириловичу Сіпку

Таврійський християнський інститут висловлює слова підтримки Юрію Кириловичу Сіпку

Таврійський християнський інститут висловлює

слова підтримки Юрію Кириловичу Сіпку

Таврійський християнський інституту висловлює слова підтримки колишньому голові російського союзу євангельських християн-баптистів Юрію Кириловичу Сіпку у зв’язку з порушенням проти нього карної справи слідчим комітетом росії.

Юрій Кирилович Сіпко є одним з небагатьох представників російської релігійної спільноти, який відкрито та публічно виступає на підтримку України, засуджуючи військові дії росії на території нашої держави. Слідчий комітет росії підозрює його у вчиненні злочину (публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень явно неправдивої інформації, що містить дані про використання російських військ), що передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк до десяти років.

Вважаємо такі дії росії черговим актом порушення Загальної декларації прав людини, що утверджує право людини на свободу переконань і на вільне їх вираження. Подібні системні порушення прав та основоположних свобод людини є візитною карткою «рашизму», – нового різновиду тоталітарної ідеології росії, що сформувався за роки правління в. путіна.

Таврійський християнський інститут рішуче засуджує кримінальні переслідування усіх релігійних діячів, представників ЗМІ та громадських активістів з боку силових структур росії та вимагає негайного закриття відповідних справ.