Sławomir Torbus прочитав лекцію для студентів та викладачів інституту

Sławomir Torbus прочитав лекцію для студентів та викладачів інституту

06 травня професор Ewangelikalną Wyższą Szkołą Teologiczną (EWST) Sławomir Torbus прочитав для студентів та викладачів Таврійського християнського інституту лекцію з біблійної герменевтики на тему: «Риторичний метод дослідження Євангелія».

Лекція професора складалася з двох частин: методологічної та теоретичної. Під час методологічної частини Sławomir Torbus детально зупинився на роз’ясненні риторичного методу дослідження Нового Заповіту, особливостях його функціонування у грецькій та семітській культурах, а також на відмінностях діахронічного та синхронічного методу. На прикладі 51 Псалму біблеїстом продемонстровано семітську структуру даного тексту, акцентовано увагу на хіазмі та паралелізмі тексту.

У межах теоретичної частини лекції, разом з лектором студенти ТХІ розмірковували над текстом з 15 розділу Євангелії від Луки. Студенти практикували навички пошуку адресата притчі Ісуса Христа; погодилися, що  15 розділ містить одну історію, що має три частини; співвідносили історії про загублену вівцю та загубленого сина, а також співставляли образ старшого сина та фарисеїв. 

Наприкінці лекції студенти мали можливість поставити питання до лектора та поділитися власними враженнями від лекції.