Покликання, студентство та викладацька діяльність

Покликання, студентство та викладацька діяльність

Покликання, студентство та викладацька діяльність

Саме ці теми стали визначальними у подкасті з ректором Таврійського християнського інституту Валентином Синім, прем’єра якого відбулася 28 червня на YouTube-каналі інституту.

У розмові з Анною Степановою ректор ТХІ Валентин Синій розповів про своє особисте покликання, яке полягає у ролі співпрацівника Господа, відбудові зруйнованого світу та наставництві через персональне навчання. Окремо керівник інституту зауважив про важливість розмежування особистого покликання, покликання у праці, церковному та особистому служінні.

Більшу частину подкасту присвячено студентству і Валентин Синій говорить, що горизонтальні стосунки у семінаріях є доброю ознакою, але іноді це призводить до проблем. «Рівні відносини між студентами та викладачами – це побічний ефект навчання в семінарії», – зазначив ректор.

Очільник закладу відверто зізнається, що найбільше любить студентів саме за їх покликання, оскільки нині зовсім незначний відсоток молоді обирає служіння і вчитися – це складно.

У питанні взаємовідносин семінарії та церкви Валентин Синій зауважив наступне: «З одного боку, семінарія повинна бути підзвітна церкві, але місія семінарії полягає у формуванні нового покоління служителів. Семінарія – підзвітна церкві для того, щоб змінити церкву. Вона підзвітна церкві для того, щоб підготувати нових лідерів для нового контексту. Семінарія не готує лідерів «на вчора», вона готує лідерів на виклики, перед якими церква зіштовхується зараз або буде зіштовхуватися через 3-5 років».

Завершальна частина подкасту присвячена питанням викладацької діяльності Валентина Синього, де науковець зізнається, що для нього найбільшою цінністю у викладацькій діяльності – є саме можливість викладати. «Викладачі, студенти та випускники – це обличчя навчального закладу в контексті виконання місії», – підсумовує цей блок подкасту Валентин Синій.

Повний випуск подкасту можна переглянути за наступним посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=Ays9KCG3Etw