Привітання з Різдвом Христовим!

Привітання з Різдвом Христовим!

Привітання з Різдвом Христовим!

 

Підходячи до Різдва цього року, я не можу не думати про наших співвітчизників, які зустрічають Його в окопах або на окупованих територіях чи біля лінії фронту. Я чув, що деякі міста і села нашої країни вже два тижні знаходяться без світла. З іншого боку, ми бачимо гірлянди і ялинки в центрі міст, ми бачимо прикрашені кафе і різні інші місця. І це підштовхує до розуміння того, що ми живемо в двох реаліях. І в мене виникає питання: «Який основний сенс Різдва?».

Думаючи про основний сенс Різдва, я згадую ті часи, коли Христос прийшов у цей світ. Ми розуміємо, що це були часи імперії, однієї з кровавих імперій того часу. Люди зіштовхувалися з нестабільністю, люди зіштовхувалися з несправедливістю. І Ангел звістив пастухам на полі: «Не бійтеся, Я Вам звіщаю добру новину». Яка добра новина у Різдві? Доброю новиною є те, що Бог поряд з нами, Еммануїл. Бог є ініціатором того, щоби спілкуватися з людиною. Бог є ініціатором того, щоб прийти у цей світ. Бог є ініціатором того, щоб бути стабільністю у цьому нестабільному світі, зруйнованому світі. І це є добра новина. Різдво – це історія про те, як Бог прийшов у цей нестабільний світ, щоб бути нашою надією і в часи хаосу та нестабільності.

Я вітаю Вас з Різдвом і бажаю, щоб народжений Месія зростав у Вашому житті і Був відповіддю на ті виклики, з якими Ви зіштовхуєтеся.

З Різдвом Вас!

Ректор Таврійського християнського інституту Валентин Синій