Привітання ректора Таврійського християнського інституту  Валентина Синього з нагоди початку 2023/24 навчального року

Привітання ректора Таврійського християнського інституту Валентина Синього з нагоди початку 2023/24 навчального року

Привітання ректора Таврійського християнського інституту

Валентина Синього з нагоди початку 2023/24 навчального року

Новий навчальний рік ми розпочинаємо з вдячності українським військовим, які зупинили російських загарбників та продовжують деокуповувати  українські землі у межах цьогорічного контрнаступу. Радію, що український прапор вже майоріє в окремих населених пунктах на лівому березі Херсонщини. Також я вдячний Господу за підтримку нашого інституту, який в умовах війни та релокації до Івано-Франківська продовжує звершувати свою місію.

Тривалий час відомі філософи та богослови шукали відповіді на питання щодо пізнання Бога. Бачимо, що Аврелій Августин, а пізніше і Тома Аквінський, відстоювали можливість пізнання Бога через знання. Подальше прагнення пізнання світу й Творця, зумовило шлях до утворення університетів. Тривалий час саме богослов’я виступало тією рушійною силою, що давала подальший поштовх розвитку науки.

До 24 лютого 2022 року в Україні спостерігалося досить байдуже відношення до богослов’я. Але після початку повномасштабного вторгнення росії, яка несла у собі ідеологію та богослов’я «руського миру», а також мала підтримку з боку РПЦ, а з часом і деяких російських євангельських церков, ми спостерігаємо підвищений інтерес до богослов’я в нашій країні.

Тому я бажаю усім студентам осмисленого та відповідального навчання, щоб у Вашому навчанні не було поверхневості, оскільки істинне богослов’я має приводити нас до правильного поклоніння Богу і правильного відношення до іншої людини.