Про сумніви та віру Асафа розмірковували  під час телепередачі «Мир Вам!»

Про сумніви та віру Асафа розмірковували під час телепередачі «Мир Вам!»

Черговий випуск християнської телепередачі «Мир Вам!» присвячено сумнівам та вірі Асафа, викладених ним у 73 псалмі. Участь в обговорені взяв ректор Таврійського християнського інституту Валентин Синій, який поділився власними роздумами за змістом цього псалму.

 

Асаф – був ізраїльським левітом, священиком, пророком, керував хором та грав на кимвалах. Асаф написав декілька чудових псалмів, які ми можемо читати та аналізувати на сторінках Біблії. Він зумів передати свою віру нащадкам, які після вавилонського полону повернулися до Єрусалиму для відбудови міста та храму. Але у 73 Псалмі Асаф описує свої сумніви щодо віри. Через несправедливість світу та добробут нечестивих людей у цьому світі, він висловлює сумніви у загальній справедливості. До такого розуміння Асаф приходить через власне, земне бачення світу. Однак, коли він починає аналізувати кінцеву долю зарозумілих, нечестивих та гордих людей з перспективи неба, Асаф приходить до висновку, що Бог залишається Святим та Праведним.

В етері телепередачі Валентин Синій зазначив, що розуміння Божої справедливості допомогло Асафові утвердитися у вірі та передати її наступним поколінням. Проблема багатьох сучасних людей полягає у тому, що люди передають релігійність, а не віру. Проте, Святе Письмо заохочує нас до глибокої віри. Під час Свого земного життя Ісус Христос критикував релігійних людей, – такі люди виконували традиції, але не мали віри.

Наприкінці програми Валентин Синій порадив глядачам навчитися переводити свій погляд зі світу на Бога та не боятися мати глибоку віру, яка здатна ставити питання стосовно нашої віри.

Детальніше про сумніви та віру Асафа дивіться на YouTube-каналі «Мир Вам!» за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=1xLyhh-0A_U