Проведено чергове засідання Ради опікунів

Проведено чергове засідання Ради опікунів

02 вересня у режимі відео-конференції відбулося чергове засідання Ради опікунів Таврійського християнського інституту, на якому розглянуто ключові питання діяльності навчального закладу за звітний період: вступна кампанія, технічний стан навчальних будівель та споруд у м. Херсоні, підготовка навчальних приміщень у м. Івано-Франківську, початок навчальних занять, наукова та гуманітарна діяльність інституту.

Під час першого етапу вступної кампанії (28.07.22-27.08.22) Приймальною комісією ТХІ здійснено консультування з приводу вступу 50 осіб, що дозволило отримати 20 заяв на вступ до навчального закладу. Відповідно до рішення Приймальної комісії, рекомендації до зарахування отримали 7 студентів за денною формою навчання (вступники з Херсонської та Івано-Франківської областей) та 13 студентів за заочною формою навчання (вступники з Херсонської, Запорізької, Одеської, Івано-Франківської та Чернівецької областей). Наголошено на тому, що однією з ключових проблем під час цьогорічної вступної кампанії була відсутність в абітурієнтів оригіналів документів про освіту, які залишилися в місцях окупації або були втрачені внаслідок війни. Другий етап вступної кампанії, що розпочався 28 серпня, триватиме до 27 вересня. На даний час, Приймальною комісією здійснюється консультування 21 абітурієнта з питань вступу на навчання за спеціальністю 041 «Богослов’я».

У межах підготовки інституту до початку навчального року вдалося вишукати приміщення для навчання та проживання студентів закладу. Усі приміщення підготовлені до початку навчального року: здійснено облаштування аудиторій офісною оргтехнікою, комп’ютерним та мультимедійним забезпеченням. Також до послуг студентів та викладачів функціонує бібліотека, яка активно наповнюється необхідними навчальними посібниками та богословською літературою. До початку навчальних занять здійснено працевлаштування необхідних викладачів, які забезпечуватимуть викладання навчальних дисциплін.

У межах наукової діяльності закладу надано звіт про участь співробітників інституту у Міжнародній конференції «Theological education after Bucha», що проходила у м. Києві з 15 по 19 серпня 2022 року. Також висвітлено стан підготовки до Міжнародної науково-практичної конференції «Церква на шляху до формування богослов’я нації та громадянства», що організовується інститутом спільно з іншими закладами-партнерами. Станом на 02 серпня до участі у конференції зареєструвалося понад 20 доповідачів та 80 учасників конференції. Ключовими спікерами на конференції виступлять відомі українські та іноземні богослови: Кирило Говорун, Людмила Филипович, Готфрід Зоммер та Марієтта ван дер Тол. Проведення конференції заплановано на 16-17 вересня 2022 року у конференц-залі готелю «Надія».