Робочий візит до Нідерландів

Робочий візит до Нідерландів

Робочий візит до Нідерландів

 

Протягом 27-30 січня ректор Таврійського християнського інститут Валентин Синій здійснив робочий візит до євангельських церков та партнерських організацій Королівства Нідерландів.

У межах візиту Валентин Синій дав інтерв’ю для газети «De Gelderlander» (одне з найпопулярніших місцевих видань) та «Het Reformatorisch Dagblad» (видання, що спеціалізується на християнській тематиці). Під час інтерв’ю ректор розповів про поточну ситуацію в Україні, окреслив коло проблемних питань, які турбують мешканців окупованих та деокупованих територій нашої держави. Також журналісти цікавилися рівнем підтримки України Королівством Нідерландів, станом аграрного сектору України. Особливого значення для представників ЗМІ мали питання, пов’язані із замінуванням земель сільськогосподарського призначення.

Також Валентин Синій відвідав протестантську церкву Нідерландів Kootwijkerbroek, яка протягом війни неодноразово підтримувала постраждалих громадян нашої держави. Під час спільного заходу з представниками церкви досягнуто домовленості щодо передачі генератора (65 кВт) для потреб однієї з херсонських лікарень.

Під час зустрічі з представниками Міжнародної місії Worldpartners обговорено питання щодо можливостей відкриття центру соціальної реабілітації для осіб, які постраждали внаслідок війни. На богослужінні церкви у Wageningen Валентин Синій поділився тематичною проповіддю, а також розповів про життя і служіння українців під час війни. На вечірньому богослужінні Mozaïek Church in Veenendaal, яке відвідали близько тисячі вірян, Валентин Синій висловив вдячність за всебічну підтримку, яку місцева церковна громада надає українцям від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. На цьому ж богослужінні було звершено молитву за всіх українців, які через війну були вимушені залишити свої домівки та мир на українській землі.

«Представники голландського суспільства звертають увагу не лише на поточні проблеми та потреби нашого народу, але й розмірковують над майбутнім нашого народу. Тобто наші партнери готові вже зараз працювати над проєктами, які покликані допомогти українському суспільству після нашої перемоги», – підсумовує Валентин Синій.