Робочий візит до США

Робочий візит до США

Робочий візит до США

З метою налагодження співпраці з питань надання гуманітарної допомоги Україні, підтримки академічних зв’язків та висвітлення жахливих наслідків російської військової агресії проти нашої держави, ректор Таврійського християнського інституту Валентин Синій здійснив робочий візит до США.

Під час візиту проведено зустрічі з представниками євангельських церков, міжнародних організацій, навчальних закладів та українською діаспорою.
«Поточний візит до США був особливим для нашої команди, оскільки ми не лише намагалися досягти певних домовленостей щодо надання гуманітарної допомоги, але й донести до американського суспільства ті жахливі наслідки, які росія принесла на нашу українську землю. Майже у кожній з відвідуваних церков нам вдалося презентувати фотовиставку трагічних подій в історії нашого народу, розповісти про злочини росії проти цивільного населення та про «тихий терор» на окупованих територіях. На кожному медійному майданчику ми розповідали про жахи війни, про розпач, біль та горе, через які проходять сьогодні мільйони українців», – зазначив Валентин Синій.

Для глядачів місцевого телеканалу «Local 12» (м. Цинциннаті) Валентин Синій висловив слова вдячності американцям за всебічну військову, фінансову, гуманітарну та молитовну підтримку України. Також під час доповіді на пленарній частині The International Conference on Missions (м. Колумбус) ректор проаналізував вплив російської агресії на українське суспільство, наголосив на колосальній участі українських християнських церков та організацій у проведені евакуації громадян з окупованих регіонів та територій ведення бойових дій, підтримці військовослужбовців ЗСУ, надані матеріальної та духовної допомоги постраждалим людям. Окремо Валентин Синій наголосив на необхідності планування та розуміння служіння суспільству у поствоєнний період.
У межах візиту ректор ТХІ Валентин Синій також провів робочі зустрічі з керівництвом партнерських навчальних закладів та освітніх організацій (Міжнародний інститут TCM, Johnson University, ScholarLeaders International), під час яких обговорювалися питання щодо подальшої освітньої співпраці.
За результатами візиту досягнуто домовленостей з партнерськими організаціями щодо надання гуманітарної допомоги медичним закладам, внутрішньо переміщеним особам та українцям, які постраждали внаслідок війни.