Роз’яснення ключових аспектів нового  Положення про акредитацію освітніх програм

Роз’яснення ключових аспектів нового Положення про акредитацію освітніх програм

Роз’яснення ключових аспектів нового

Положення про акредитацію освітніх програм

05 вересня громадською організацією «Прогресильні» спільно з Нацагентством із забезпечення якості вищої освіти проведено онлайн захід, присвячений новому Положенню про акредитацію освітніх програм, яке набуло чинності 01 серпня.

фото взято з Facebook-сторінки ГО «Прогресильні»

Від Таврійського християнського інституту участь у заході взяв старший викладач Віталій Марюхно, а всього подія зібрала близько 1500 представників закладів вищої освіти.

Варто відзначити не лише змістовність та інформативність заходу, але й високий рівень компетентності у відповідях керівників Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Голова Нацагентства Андрій Бутенко, а також його заступники Олена Єременко та Іван Назаров надали фахові відповіді на запитання учасників заходу, що сприяли більш повному розумінню нового Положення про акредитацію освітніх програм, затвердженого наказом МОН України від 15 травня 2024 року № 686.

Крім іншого, наголошено на тому, що акредитація освітньої програми вперше проводиться, якщо на дату початку акредитаційної експертизи здобувачі вищої освіти першого набору виконали не менше 60 відсотків від обсягу кредитів ЄКТС за відповідною освітньою програмою.