Участь у конференції CEEAMS

Участь у конференції CEEAMS

Участь у конференції CEEAMS

У режимі відеоконференції ректор Таврійського християнського інституту Валентин Синій взяв участь у щорічний конференції CEEAMS (Central and Eastern European Association for Mission Studies), що проходила з 14 по 17 лютого 2023 року у Євангельській теологічній семінарії (м. Осієк, Хорватія).

На конференції Валентин Синій представив до уваги учасників заходу аналіз змін, яких зазнала християнська освіта внаслідок російсько-української війни. Зокрема, Валентин Синій розповів про освітню та соціальну діяльність ТХІ, який через війну був вимушений залишити Херсон та продовжити звершення власної місії в Івано-Франківську. Ректор зазначив, що база інституту була окупована російськими загарбниками ще 10 березня 2022 року та повністю ними розграбована за наступні 6 місяців. Незважаючи на такі обставини, інституту вдалося зберегти більшу частину викладацького складу, здійснити набір студентів та продовжити навчання вже на новому місці.

Крім освітньої діяльності, ТХІ продовжив здійснювати соціальне служіння. Так, за пів року від початку повномасштабної війни росії на території України вдалося реалізувати два соціальні проєкти, які успішно функціонують в Івано-Франківську.

Перший – це відкритий простір «Фільтр», який є волонтерським проєктом, спрямованим на задоволення фізичних та духовних потреб суспільства. «Фільтр» має приміщення, де проводяться майстер-класи, творчі вечори, лекції, виставки. Він створений так, щоб кожен міг прийти і відчути теплу та дружню атмосферу, випити смачної кави, попрацювати, отримати підтримку та знайти нових друзів.

Другий – це проєкт з відкриття швейного цеху з пошиття одягу для військовослужбовців ЗСУ. Як і перший проєкт, швейний цех вдалося відкрити завдяки підтримці партнерів ТХІ та волонтерам. Реалізація цього проєкту має на меті працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, безкоштовне забезпечення українських військових сезонним одягом та заохочення українців до щедрості, яку вони можуть проявити, здійснюючи відповідні пожертвування та допомагаючи волонтерам.