Участь у Саміті релігійних свобод

Участь у Саміті релігійних свобод

Участь у Саміті релігійних свобод

Протягом 31 січня – 01 лютого ректор Таврійського християнського інституту Валентин Синій взяв участь у Саміті релігійних свобод, який проведено у межах «Українського тижня у Вашингтоні».

На одному з пленарних заходів Саміту Валентин Синій представив доповідь, яка стосувалася порушення релігійних прав та свобод християн і релігійних організацій на півдні України у період окупації регіону російськими загарбниками. Валентин Синій зазначив, що до початку війни наша держава завжди слугувала прикладом захисту релігійних прав та свобод, але через повномасштабне вторгнення росії на територію України багато віруючих, церков та релігійних організацій зіштовхнулися з нечуваними порушеннями своїх прав та свобод з боку російських загарбників. Ці порушення стосуються викрадення служителів, залякування та погроз фізичної розправи над віруючим, заборона відвідування богослужінь та будинків молитви, розгарбування та знищення майна релігійних організацій тощо. Під час проведення Саміту Таврійським християнським інститутом організовано фотовиставку розграбованої та зруйнованої російськими військами бази інституту у м. Херсоні.

Також Валентин Синій взяв участь у Національному молитовному сніданку США (онлайн) та українському молитовному сніданку, відвідав спільну нараду представників церков та лідерів української діаспори в США. «Я радію, що українська діаспора у США, місіонери, волонтери, бізнесмени та небайдужі американці надзвичайно активно та жертовно підтримують народ України у цей складний період нашої історії. Також я радію двопалатній та двопартійній підтримці, яку сьогодні демонструє усьому світові Конгрес США. Моя участь у відповідних заходах на цьому тижні була спрямована, щоб нагадати учасникам зібрань про необхідність подальшої підтримки України та розповісти про ті жахи, через які сьогодні проходять українці внаслідок російської агресії», – підводить короткий підсумок візиту Валентин Синій.