Конференція «Істина, любов, єдність:  виклики російсько-української війни для європейських баптистів»

Конференція «Істина, любов, єдність: виклики російсько-української війни для європейських баптистів»

Конференція «Істина, любов, єдність:

виклики російсько-української війни для європейських баптистів»

 

Протягом 19-21 жовтня команда Таврійського християнського інституту взяла участь у конференції «Істина, любов, єдність: виклики російсько-української війни для європейських баптистів», що проходила на базі Варшавської баптистської теологічної семінарії (WBCT).

Конференція організована Європейською баптистською федерацією (EBF). Від навчальної ради ВСЦ ЄХБ України Таврійський християнський інститут та Одеська богословська семінарія увійшли до складу виконавчого комітету з організації конференції. Також від нашої держави участь у конференції взяли представники Ірпінської біблійної семінарії та Української баптистської теологічної семінарії.

Знаковою частиною конференції стала спільна зустріч ректорів європейських та українських баптистських семінарій, під час якої намічено можливі сфери для подальшої співпраці навчальних закладів.

«Сьогодні ми спостерігаємо, що ті виклики, з якими зіштовхнулася Україна внаслідок повномасштабного російського вторгнення, досліджуються та аналізуються європейськими теологами. Крім того, ця конференція стала своєрідною основою для побудови подальших партнерських відносин з європейськими баптистськими закладами», – зазначив ректор інституту Валентин Синій.